sobota, 21. november 2015

L`Occitane en Provence & Pierre Hermé Paris - ideje za obdarovanje, ki ocarajo/Captivating LE Collaboration Between L`Occitane & Pierre Hermé


Skozi vse leto se po različna darila najraje odpravim v L'Occitane, saj najlažje najdem izdelke, ki bodo prejemnika (ali mene samo) zagotovo razveselili, najsi gre za kultno kremo za roke s karitejevim maslom ali izdelek iz katere od omejenih kolekcij, ki so na voljo v danem trenutku. V preteklem tednu sem se zato z veseljem udeležila predstavitve novih kolekcij in sodelovanja med Olivierjem Baussanom, ustanoviteljem L'Occitana, in pariškim slaščičarskim mojstrom Pierrom Herméjem, čigar slastni makroni so veliko pozornosti deležni tudi na Instagramu. Njuno sodelovanje je sad obrodilo ravno v predprazničnem času, zato je bila predstavitev novih izdelkov in prikaz ličnega zavijanja daril izbrana pravilno in časovno premišljeno. V tem sodelovanju so nastale tri kolekcije, ki jih povezujejo in sestavljajo nepričakovani prepleti sestavin in strokovnega znanja, končni rezultat pa je pravcati poklon prefinjenim skrivnostnim gurmanskim kombinacijam in lepotam Korzike ter naravnemu bogastvu, ki ga ponujajo sredozemske pokrajine.

This past week I was cordially invited to a lovely event organized at the local L'Occitane store in Ljubljana where our lovely hosts presented us with some facts about the recently-launched LE collaboration between L`Occitane & pastry chef Pierre Hermé. The collection is made up of several products in three scent families:  Pamplemousse Rhubarbe (grapefruit and rhubarb), Jasmin Immortelle Neroli (jasmine, immortelle and neroli) and Miel Mandarine (honey and mandarin), inspired by nature's gifts on the island Corsica and Mediterranean landscape as well as secret and unexpected gourmet ingredient combinations.
Pamplemousse Rhubarbe - prepletenost grenivke, rabarbare, nageljnovih žbic in muškatnega oreščka ustvari svežo citrusno dišavo, ki je primerna tako za moške kot ženske. Ob prvem nanosu prevladuje sveži vonj grenivke, ki po nekaj minutah postane sladkejši, vendar še vedno ohrani citrusno-sadno svežino ter bazni noti sivke in cedre. Poleg toaletne vodice kolekcijo sestavljajo še gel za prhanje, mleko za telo, krema za roke, parfumsko milo in balzam za ustnice.

Jasmin Immortelle Neroli - uravnotežena harmonija jasmina, suhocvetnice in nerolija ustvari elegantno lahkotno, vendar prefinjeno čutno dišavo, ki ima sprva precej sadno-limonin svež vonj, nato pa jo poleg cvetličnih not dopolnita še mošus in jantar. Pretežno cvetna, vendar še vedno sveža, me je med tremi dišavami novih izdelkov ta najbolj očarala in je odličen kontrast zimskim vonjem, kjer običajno prevladujejo tople, začimbne ali lesne mešanice. Poleg toaletne vodice kolekcijo sestavljajo še lesketajoči puder za telo, gel za prhanje, mleko za telo, krema za roke, parfumsko milo in balzam za ustnice.

Miel Mandarine - preplet sveže mandarine in aromatične suhocvetnice in medu prav tako ne razočara. Vonj je precej nežen, zato sta krema za roke in balzam za ustnice iz te kolekcije primerna tudi za bolj občutljive, ki ne marajo premočno odišavljenih izdelkov.
Poleg nove kolekcije pa so odlična ideja za obdarovanje v prihajajočem prazničnem času tudi njihove uspešnice iz klasičnih kolekcij Karitejevega masla, Mandlja, Sivke ali Suhocvetnice (Immortelle) ter Divjega brina ali Cedrata za moške.

Po končani predstavitvi in sladkanju z makroni sem prejela še darilno vrečko z izdelki iz novih kolekcij, sama pa sem dodala še zgodnje darilo za svoj prihajajoči rojstni dan, Mandljevo koncentrirano mleko, ki sem ga imela že dolgo na listi želja. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti ekipi L'Occitane Slovenija in Niki iz Beautifullblog za povabilo na gurmansko dišavno druženje.
Vse omenjene izdelke ter ostale ideje za darila lahko najdete v spletni trgovini L'Occitane na strani www.loccitane.si ter poiščete v njihovih trgovinah in drugih veleprodajnih mestih po Sloveniji. Navdih za darila lahko poiščete tudi v njihovem katalogu božičnih daril, kjer sem tudi sama že našla nekaj popolnih kompletov z izdelki za obdarovanje bližnjih.
A wide selection of products from the mentioned LE Collaboration between L'Occitane and Pierre Hermé is available online as well as at your local L'Occitane shop/stockist.

Ni komentarjev:

Objavite komentar